2 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl jauhettua kardemummaa
200 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl soodaa
10 kpl aprikooseja (kuivattuja)
2 kananmunaa
1 dl rusinoita

Voitele muffinivuoat pullasudilla sulalla rasvalla. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon paloiteltu rasva. Rasva saa sulaa kaikessa rauhassa. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Paloittele aprikoosit. Vaahdota kananmunat. Erota jauhoseoksesta noin 1/2 dl ja sekoita se rusinoiden ja aprikoosipalojen joukkoon. Lisää jauhoseos siirappi-rasvaseoksen kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit joko tomusokerilla tai sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.